A magyar konyhában még mindig ritka, amikor a sósat az édessel vegyítjük, még ha zöldségről is van szó. A sütőtök édeskés íze rendkívül jól passzol a sertéshúshoz. Ízletes, más, újdonság, hogy egy kis változatosságot vigyünk a mindennapokba.

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéscomb
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl ketchup
- 1 dl vörösbor
- 30 dkg sütőtök
- 10 dkg mirelit zöldborsó
- só, bors
- pirospaprika
- ételízesítő
- olaj
Elkészítés:
Forró olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, valamint ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, fokhagymát, pirospaprikát, ketchupot. Összekeverjük, és 15-20 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a vörösbort és a kockázott sütőtököt, további 10-15 percig főzzük. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a borsót, ezt még együtt főzzük kb. 15-20 percig. Tálalhatjuk bulgurral, rizzsel, tésztával, sült burgonyával is.