Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös sertésragu

A magyar konyhában még mindig ritka, amikor a sósat az édessel vegyítjük, még ha zöldségről is van szó. A sütőtök édeskés íze rendkívül jól passzol a sertéshúshoz. Ízletes, más, újdonság, hogy egy kis változatosságot vigyünk a mindennapokba.

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl vörösbor
  • 30 dkg sütőtök
  • 10 dkg mirelit zöldborsó
  • só, bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítés:

Forró olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, valamint ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, fokhagymát, pirospaprikát, ketchupot. Összekeverjük, és 15-20 percig főzzük. Majd hozzáadjuk a vörösbort és a kockázott sütőtököt, további 10-15 percig főzzük. Amikor a hús majdnem megfőtt, hozzáadjuk a borsót, ezt még együtt főzzük kb. 15-20 percig. Tálalhatjuk bulgurral, rizzsel, tésztával, sült burgonyával is.