Végre itt van a sütőtök szezon. Ez a pohárkrém az ékes példa arra, hogy édességekhez is tökéletes alapanyag. Egészséges, finom, és gyorsan elkészül. Igazi álomdesszert!

Hozzávalók:
A sütőtökös krémhez:
- 30 dkg előzőleg megsütött sütőtök
- 25 dkg mascarpone
- édesítő ízlés szerint
- vanília kikapart magja
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
A citromos krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- habtejszín
- édesítő ízlés szerint
- vanília kikapart magja
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
Az előzőleg megsütött, majd teljesen kihűtött sütőtökhöz hozzáadjuk a mascarponét, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát, az őrölt fahéjat, és jó habosra keverjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk az édesítőt, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, és ízlés szerint citromlevet, majd simára keverjük. A A habtejszínt közepesen kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a mascarpone krémhez. Előveszünk 4 közepes méretű poharat, majd felváltva belekanalazzuk a kétféle krémet, majd tálalásig a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kb. fél órával a hűtőből kivesszük, megszórjuk csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.