Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös perec

Aki követi az oldalunkat, tudja, imádjuk a sütőtökös ételeket. Levest, tésztát, süteményt már mutattunk, de most egy olyan étel jön, ami biztosan sokaknak még csak meg sem fordult a fejében. A sütőtökös perec! Vendégvárónak, nasinak, vagy csak úgy… Mert finom!

Hozzávalók:

  • 80 g sütőtök
  • 160 g édesburgonya
  • ½ cs instant élesztő
  • 1 ek olaj
  • 1 kk ecet
  • 1 csipet só
  • 300 g liszt

Elkészítés:

A burgonyát és a sütőtököt felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba teszünk 1 dl langyos vizet, az élesztőt, olajat, ecetet, sót és a kihűlt zöldségeket. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Hagyjuk kelni kb. 30 percig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, lisztezett kézzel perecformákat készítünk. Folyamatosan lisztezzük, a sütőtök miatt picit ragadósabb a tészta. A sütő aljába, egy kisebb edénybe vizet teszünk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.