Aki követi az oldalunkat, tudja, imádjuk a sütőtökös ételeket. Levest, tésztát, süteményt már mutattunk, de most egy olyan étel jön, ami biztosan sokaknak még csak meg sem fordult a fejében. A sütőtökös perec! Vendégvárónak, nasinak, vagy csak úgy… Mert finom!
Hozzávalók:
- 80 g sütőtök
- 160 g édesburgonya
- ½ cs instant élesztő
- 1 ek olaj
- 1 kk ecet
- 1 csipet só
- 300 g liszt
Elkészítés:
A burgonyát és a sütőtököt felkockázzuk, megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. Egy tálba teszünk 1 dl langyos vizet, az élesztőt, olajat, ecetet, sót és a kihűlt zöldségeket. Hozzáadunk annyi lisztet, hogy egy puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Hagyjuk kelni kb. 30 percig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, lisztezett kézzel perecformákat készítünk. Folyamatosan lisztezzük, a sütőtök miatt picit ragadósabb a tészta. A sütő aljába, egy kisebb edénybe vizet teszünk és kb. 20 perc alatt készre sütjük.