Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös humusz

A konyha a legjobb lehetőség arra, hogy olyan alapanyagokat párosítsunk, ami első hallásra furcsa lehet. Ilyen a sütőtök és a humusz, amelyek önmagukban is tökéletes mártogatósként szolgálnak, de együtt is jól működnek. Egy teljesen új, izgalmas ízkavalkádot kapunk.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • 20 dkg csicseriborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 6 ek olívaolaj
  • bors
  • őrölt római kömény
  • fahéj
  • csili paprika

Elkészítés:

A sütőtököt felszeleteljük, és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük, majd egy kanál segítségével kaparjuk ki a héjából és pépesítsük. Egy aprítógépbe öntsük bele a sütőtökpürét, a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, és a többi fűszert. Összedolgozzuk az aprítóval, amíg szép krémes lesz. Csiliporral vagy zsályával meghintve tálalhatjuk. Bagettel vagy tortilla chipsszel kínáljuk.