A konyha a legjobb lehetőség arra, hogy olyan alapanyagokat párosítsunk, ami első hallásra furcsa lehet. Ilyen a sütőtök és a humusz, amelyek önmagukban is tökéletes mártogatósként szolgálnak, de együtt is jól működnek. Egy teljesen új, izgalmas ízkavalkádot kapunk.

Hozzávalók:
- 1 kisebb sütőtök
- 20 dkg csicseriborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 6 ek olívaolaj
- só
- bors
- őrölt római kömény
- fahéj
- csili paprika
Elkészítés:
A sütőtököt felszeleteljük, és 180 fokon 25 perc alatt megsütjük, majd egy kanál segítségével kaparjuk ki a héjából és pépesítsük. Egy aprítógépbe öntsük bele a sütőtökpürét, a lecsepegtetett csicseriborsót, a fokhagymát, az olívaolajat, a sót, és a többi fűszert. Összedolgozzuk az aprítóval, amíg szép krémes lesz. Csiliporral vagy zsályával meghintve tálalhatjuk. Bagettel vagy tortilla chipsszel kínáljuk.