Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőtökös csirkeragu

Biztosan sokan várták már a sütőtökszezont. Remek alapanyag leveseknek, raguknak, köretként, húsokkal is kiválóan párosítható. A sütőtökös csirkeragu is jó példa erre. Ráadásul igen olcsó, tele van vitaminnal és megunhatatlan.

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 30 dkg sütőtök
  • 1 csokor koriander zöld
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1 csomag ázsiai joghurtos csirkealap

Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk. Enyhén megsózzuk és forró olajon megpirítsuk. Majd kiveszünk egy szűrőkanállal és félretesszük. A kisebb kockákra vágott sütőtököt serpenyőbe tesszük, 1-2 perc alatt megpirítjuk. Ezután rászórjuk a csirkealapot és hozzáöntjük a kókusztejet, majd összekeverjük. Felforraljuk, majd kis-közepes lángon puhára pároljuk benne a sütőtököt. Ha puha, hozzáadjuk a megpirult csirkemell kockákat és 2-3 percig összeforraljuk. Amikor kész, megszórjuk a friss, összeaprított koriander zölddel, és tetszés szerint tálalhatjuk, rizzsel, bulgurral, vagy akár gerslivel.