Biztosan sokan várták már a sütőtökszezont. Remek alapanyag leveseknek, raguknak, köretként, húsokkal is kiválóan párosítható. A sütőtökös csirkeragu is jó példa erre. Ráadásul igen olcsó, tele van vitaminnal és megunhatatlan.

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 2 evőkanál olívaolaj
- 30 dkg sütőtök
- 1 csokor koriander zöld
- 1 konzerv kókusztej
- 1 csomag ázsiai joghurtos csirkealap
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk. Enyhén megsózzuk és forró olajon megpirítsuk. Majd kiveszünk egy szűrőkanállal és félretesszük. A kisebb kockákra vágott sütőtököt serpenyőbe tesszük, 1-2 perc alatt megpirítjuk. Ezután rászórjuk a csirkealapot és hozzáöntjük a kókusztejet, majd összekeverjük. Felforraljuk, majd kis-közepes lángon puhára pároljuk benne a sütőtököt. Ha puha, hozzáadjuk a megpirult csirkemell kockákat és 2-3 percig összeforraljuk. Amikor kész, megszórjuk a friss, összeaprított koriander zölddel, és tetszés szerint tálalhatjuk, rizzsel, bulgurral, vagy akár gerslivel.







