Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütőben sült sajtos-spárgás gnocchi

Manapság egyáltalán nem szégyen, ha egy háziasszony a boltban, készen megvásárolt alapanyagokból főz. Mint például a gnocchi, amihez remek minőségben tudunk hozzájutni. Ha minden adott, pillanatok alatt összedobható ez az isteni, sütőben sült sajtos gnocchi.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gnocchi
  • 10 dkg vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 25 dkg szalonna
  • 15 dkg zöld spárga
  • 15 dkg sajt
  • 1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés:

A bolti gnocchit a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, vagy készítsük el házilag az olaszok krumplis tésztáját. A spárgát megpucoljuk, és pici vajon megpároljuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát kockázzuk fel, saját zsírján süssük pirosra, majd szedjük tányérra. A kisült szalonnazsírra dobjuk rá a vajat, amikor felolvadt, forgassuk bele a gnocchit, fűszerezzük sóval és borssal, pirítsuk néhány percig (4-5 perc), ezután adjuk hozzá a kész spárgát is, majd öntsük hőálló edénybe. Forgassuk egybe a sült szalonnakockákkal, szórjuk rá a reszelt sajtot, majd 180 fokosra előmelegített sütőben süssük körülbelül 8-10 percig, amíg a sajt szépen megolvad. Tálaláskor szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.