Míg régen csak cukrászdában lehetett az igazán mutatós tortákhoz jutni, ma már házilag is elkészíthetőek. Főleg, ha a fő alapanyag olyan népszerűségnek örvend, mint az oreo keksz. Ha ez sajttortaként készül, minden túlzás nélkül állíthatjuk, kihoztuk a maximumot magunkból. Ünnepekre, alkalmakra, születésnapokra, évfordulókra, vagy csak úgy, mert megérdemeljük.

Hozzávalók:
A sajttortához:
- 15 dkg oreo keksz
- 7 dkg margarin
- 40 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg nádcukor
- 1 teáskanál citromlé
Díszítéshez:
- 10 oreo keksz
Elkészítés:
A sajttortához a kekszeket zacskóba tesszük, és klopfoló segítségével morzsává zúzzuk. A nagyobb darabokat tegyük félre a díszítéshez. Összedolgozzuk a kekszmorzsát a margarinnal, majd határozott mozdulatokkal a tortaforma aljára nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a krémet. A mascarponét habosra keverjük a cukrokkal és a citromlével. Felverjük a tejszínhabot, majd óvatosan a mascarponéhoz keverjük. A tészta közepére merjük, majd körbesimítjuk, hogy mindenhova jusson. Megszórjuk a megmaradt, nagyobb oreo keksz darabokkal. Lefedve a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát hagyjuk állni. Végül a tortánk díszítéséhez félbevágjuk a kekszeket, majd rakjuk 3-4 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakát hagyjuk állni. A díszítéshez felverjük a habot keményre, habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta széleire, melyekre egyesével beleállítjuk az egész kekszeket.







