Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütés nélküli oreo sajttorta

Míg régen csak cukrászdában lehetett az igazán mutatós tortákhoz jutni, ma már házilag is elkészíthetőek. Főleg, ha a fő alapanyag olyan népszerűségnek örvend, mint az oreo keksz. Ha ez sajttortaként készül, minden túlzás nélkül állíthatjuk, kihoztuk a maximumot magunkból. Ünnepekre, alkalmakra, születésnapokra, évfordulókra, vagy csak úgy, mert megérdemeljük.

Hozzávalók:

A sajttortához:

  • 15 dkg oreo keksz
  • 7 dkg margarin
  • 40 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 teáskanál citromlé

Díszítéshez:

  • 10 oreo keksz

Elkészítés:

A sajttortához a kekszeket zacskóba tesszük, és klopfoló segítségével morzsává zúzzuk. A nagyobb darabokat tegyük félre a díszítéshez. Összedolgozzuk a kekszmorzsát a margarinnal, majd határozott mozdulatokkal a tortaforma aljára nyomkodjuk. A hűtőbe tesszük addig, amíg elkészítjük a krémet. A mascarponét habosra keverjük a cukrokkal és a citromlével. Felverjük a tejszínhabot, majd óvatosan a mascarponéhoz keverjük. A tészta közepére merjük, majd körbesimítjuk, hogy mindenhova jusson. Megszórjuk a megmaradt, nagyobb oreo keksz darabokkal. Lefedve a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de az sem árt neki, ha egy egész éjszakát hagyjuk állni. Végül a tortánk díszítéséhez félbevágjuk a kekszeket, majd rakjuk 3-4 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakát hagyjuk állni. A díszítéshez felverjük a habot keményre, habzsák segítségével rózsákat nyomunk a torta széleire, melyekre egyesével beleállítjuk az egész kekszeket.