Minden sütés nélküli desszert a háziasszonyok álma. Be sem kell kapcsolni a sütőt, mégis egy csodát varázsolhatunk az asztalra. A kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a tortával, hiszen könnyű az elkészítése. A végeredmény pedig magáért beszél. Csak legyen mindenkinek türelme kivárni a dermedési idejét.

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 7 dkg vaj
- 20 dkg zabkeksz
- 1 citrom frissen reszelt héja
A krémes túróhoz:
- 50 dkg krémes túró
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 15 dkg cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 3,5 dl habtejszín
A tetejére:
- gyümölcsök
- tortazselé
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk. A krémes túrót (ha nem ilyet vettünk, a sima túrót sűrű lyukú szitán nyomjuk át, hogy ne legyen darabos) robotgépbe tesszük és a citrom levével, cukorral, vanília kivonattal habosítjuk. Hozzáadjuk a hideg habtejszínt és habosra verjük, a robotgépet magas fokozaton dolgoztatva. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és minimum 6 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Még a formában díszítjük a tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel, majd tortazselével bevonjuk. Hagyjuk megdermedni, csak utána szeleteljük.