Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sütés nélküli krémes túrótorta

Minden sütés nélküli desszert a háziasszonyok álma. Be sem kell kapcsolni a sütőt, mégis egy csodát varázsolhatunk az asztalra. A kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a tortával, hiszen könnyű az elkészítése. A végeredmény pedig magáért beszél. Csak legyen mindenkinek türelme kivárni a dermedési idejét.

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz:

  • 7 dkg vaj
  • 20 dkg zabkeksz
  • 1 citrom frissen reszelt héja

A krémes túróhoz:

  • 50 dkg krémes túró
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 3,5 dl habtejszín

A tetejére:

  • gyümölcsök
  • tortazselé

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk. A kekszet finomra daráljuk és hozzáadjuk a citrom héját, végül a vajjal is összekeverjük, hogy vizes homok állagú morzsát kapjunk. Egy tapadásmentes tortaforma aljára nyomkodjuk. A krémes túrót (ha nem ilyet vettünk, a sima túrót sűrű lyukú szitán nyomjuk át, hogy ne legyen darabos) robotgépbe tesszük és a citrom levével, cukorral, vanília kivonattal habosítjuk. Hozzáadjuk a hideg habtejszínt és habosra verjük, a robotgépet magas fokozaton dolgoztatva. A masszát az előkészített formába kanalazzuk és minimum 6 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük. Még a formában díszítjük a tetejét tetszés szerinti gyümölcsökkel, majd tortazselével bevonjuk. Hagyjuk megdermedni, csak utána szeleteljük.