Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült töltött paprika

Számos zöldséget, cukkinit, padlizsánt, tököt, gombát biztosan mindenki töltött már. De a paprikát általában csak a paradicsomszószos változatában főzzük. Sülve, töltve és baconbe tekerve azonban egy teljesen más ételt kapunk.

Hozzávalók:

  • 5 hegyes zöldpaprika
  • fél kg darált pulykahús
  • 1 doboz krémsajt
  • 1 nagy marék reszelt cheddar sajt
  • 20 szelet húsos bacon
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • köménymag
  • bors
  • olaj vagy zsír

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük, amíg a hús szét nem esik kis göröngyökre és meg nem fehéredik mindenhol. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és most adjuk hozzá a köménymagot is. Kisebb lángon pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a pirospaprikát. Óvatosan átsütjük, hogy meg ne égjen a paprika, majd levesszük a tűzről. Egy tálban összekeverjük a még forró húst a krémsajttal, így a krémsajt megolvad és krémessé teszi a tölteléket. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is és jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 190 C fokra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A paprikákat kicsumázzuk, egyenletesen elosztva megtöltjük a félbevágott paprikákat a húsos töltelékkel és elrendezzük őket a tepsin. A megtöltött paprikákat egyenként körbetekerjük egy-egy szelet baconnel. Betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.