Számos zöldséget, cukkinit, padlizsánt, tököt, gombát biztosan mindenki töltött már. De a paprikát általában csak a paradicsomszószos változatában főzzük. Sülve, töltve és baconbe tekerve azonban egy teljesen más ételt kapunk.

Hozzávalók:
- 5 hegyes zöldpaprika
- fél kg darált pulykahús
- 1 doboz krémsajt
- 1 nagy marék reszelt cheddar sajt
- 20 szelet húsos bacon
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- pirospaprika
- köménymag
- só
- bors
- olaj vagy zsír
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon vagy zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és erős tűzön addig kevergetjük, amíg a hús szét nem esik kis göröngyökre és meg nem fehéredik mindenhol. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és most adjuk hozzá a köménymagot is. Kisebb lángon pároljuk pár percig, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a pirospaprikát. Óvatosan átsütjük, hogy meg ne égjen a paprika, majd levesszük a tűzről. Egy tálban összekeverjük a még forró húst a krémsajttal, így a krémsajt megolvad és krémessé teszi a tölteléket. Hozzáadjuk a reszelt sajtot is és jól összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 190 C fokra, egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A paprikákat kicsumázzuk, egyenletesen elosztva megtöltjük a félbevágott paprikákat a húsos töltelékkel és elrendezzük őket a tepsin. A megtöltött paprikákat egyenként körbetekerjük egy-egy szelet baconnel. Betoljuk a sütőbe, és készre sütjük.