Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült töltött fasírt

Egy kis fantáziával az egyszerűnek tűnő étel is magas szintre emelhető. Ilyen például a fasírt is. Az alapanyagait más formában használtuk fel, ami által sokkal mutatósabb lesz a végeredmény. Ízben azonban hozza a jól megszokott ételt.

Hozzávalók:

A fasírthoz:

  • 70 dkg darált hús (pulyka, sertés)
  • 1 zsemle
  • 1 ek zsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 csipet kakukkfű
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 1 ek mustár

A töltelékhez:

  • 20 dkg füstölt sajt szeletelve
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja szeletelve
  • 2 teáskanál napraforgó olaj
  • 10 dkg spenótlevél

Elkészítés:

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a hagymát, az összepréselt fokhagyma gerezdeket és a többi hozzávalót. Összegyúrjuk, kóstoljuk meg, hogy ízlésünknek megfelelő fűszerezettségű legyen. Egy kb. 60×40 cm-es alufóliát leterítünk, és ecsettel vékonyan megkenjük olajjal. Ráborítjuk a beízesített darált húst, és a tenyerünkkel kb. 2-3 cm vastagságúra, téglalap alakúra eltapicskoljuk. A hús szélétől mindenhol kihagyva 4-5 cm-t ráterítjük a sajt felét, a füstölt tarját, majd befedjük a maradék sajttal, majd egyenletesen elhelyezzük a spenótleveleket is. A fólia segítségével feltekerjük. A fólia közepére igazítjuk a tekercset, csinosra formáljuk. Nagyon szorosan becsomagoljuk a fóliába. Előmelegített sütőben min. 1 órát sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük, óvatosan kibontogatjuk, egy kicsit emelünk a sütési hőfokon, visszatesszük a sütőbe, és a keletkezett pecsenyelével gyakran locsolgatva pirosra sütjük. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, végül ferdén szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.