Azt mondják, hogy a sült kacsacomb elkészítéséhez nem szükséges sok fűszer. Ez azonban nézőpont kérdése. Karácsonykor lehet egy kicsit jobban ízesíteni. De hogy miként passzol ez az étel az ünnepi menübe? Mutatjuk!

Hozzávalók:
- 4 db kacsacomb
- 85 dkg friss, darabolt füge
- 6 evőkanál vaj
- 2 fej finomra vágva hagyma
- 2 gerezd finomra vágva fokhagyma
- 1 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
- 1 teáskanál kurkuma
- 3 ¾ dl víz
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A vajat tagine-ban vagy lábosban, közepes lángon megolvasztjuk. A 8 darabba vágott kacsát a hagymával és a fokhagymával jól megsütjük. Hozzáadjuk a gyömbért, illetve a kurkumát, megsózzuk és aláöntjük a vizet. A kacsát lefedve, nagyon kis lángon 40-45 perc alatt puhára pároljuk. Akkor rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a fahéjjal, és 10 perc alatt összeérleljük. Végül beledobjuk a fügét, és további 5 perc alatt készre pároljuk.







