Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sült kacsacomb fügével

Azt mondják, hogy a sült kacsacomb elkészítéséhez nem szükséges sok fűszer. Ez azonban nézőpont kérdése. Karácsonykor lehet egy kicsit jobban ízesíteni. De hogy miként passzol ez az étel az ünnepi menübe? Mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 4 db kacsacomb
  • 85 dkg friss, darabolt füge
  • 6 evőkanál vaj
  • 2 fej finomra vágva hagyma
  • 2 gerezd finomra vágva fokhagyma
  • 1 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 3 ¾ dl víz
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A vajat tagine-ban vagy lábosban, közepes lángon megolvasztjuk. A 8 darabba vágott kacsát a hagymával és a fokhagymával jól megsütjük. Hozzáadjuk a gyömbért, illetve a kurkumát, megsózzuk és aláöntjük a vizet. A kacsát lefedve, nagyon kis lángon 40-45 perc alatt puhára pároljuk. Akkor rácsorgatjuk a mézet, megszórjuk a fahéjjal, és 10 perc alatt összeérleljük. Végül beledobjuk a fügét, és további 5 perc alatt készre pároljuk.