Annyit talán elárulhatunk az októberi lapszámunkból előzetesként, hogy több olyan receptet fogunk bemutatni, ami által a gyerekek is szívesebben fogyasztják el azokat az alapanyagokat, amik nem tartoznak a kedvencek közé. Ilyen például a sóska, vagy a spenót, amit ha becsempészünk egy-egy ételbe, szinte észrevétlenül, tuti a kedvencüké válik, és nem kell tovább győzködni őket, hogy az egészséges ételeket is megegyék. Ilyen a spenótos tortilla, amelynek a receptjét is megmutatjuk.
Hozzávalók:
18 dkg búzaliszt
2 csipet só
1 csapott teáskanál sütőpor
90 ml 2,8%-os tej
4,5 dkg friss spenót levél
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és sóval. A tejet és a spenótot botmixerrel pürésítjük.
A liszthez hozzáadjuk tejes-spenótos keveréket és 2 evőkanál olívaolajat, majd összegyúrjuk a tésztát. Ha kicsit lágynak bizonyulna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet, csak annyira, hogy ne ragadjon a tészta. Nem szabad keménynek lennie. Végül 30 percre, becsomagolva a mélyhűtőbe tesszük.
30 perc után kivesszük a mélyhűtőből a tésztát, 6 felé osztjuk, kis gömböket formázunk belőlük.
A lisztezett felületen kinyújtjuk őket kb. 21-22 cm átmérőjűre.
Egy serpenyőt felmelegítünk, és közepes láng felett megsütjük a lapokat, oldalanként maximum 1-1 perc alatt.
Tetszőleges töltelékkel, hússal, zöldségekkel, öntettel tálaljuk.