Ez a muffin annyira könnyen elkészíthető, hogy akár reggelire, még melegen is tudjuk tálalni. A könnyű, puha tészta istenien indítja a napunkat. Ez a recept megmutatja, hogy nem csak édesen finom egy muffin.

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,5 tk só
- 0,5 tk őrölt bors
- 1 tojás
- 15 dkg spenót
- 3,3 dl tejföl
- 0,5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
Egy tálban a liszthez adjuk a sütőport és a fűszereket. Összekeverjük. A spenótot pici vízben pár perc alatt megfonnyasztjuk és leturmixoljuk. Egy másik edényben a spenóthoz keverjük a tejfölt, az olajat és a tojást. Belezúzzuk a fokhagymát. A két részt összeforgatjuk. A muffinformákat margarinnal kikenjük vagy papírt teszünk bele. Belekanalazzuk a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.