Vendégvárónak, vacsorára, reggelire, iskolába melóba… Bármilyen alkalomra tökéletes lehet a spenótos-fetás falatok. A két legjobb párosítás, ha egy péksüteményről beszélünk. A készen vásárolható tészta még inkább megkönnyíti az elkészítését.

Hozzávalók:
- 45 dkg leveles tészta
- 28 dkg felvagdosott spenót
- 9 dkg krémsajt
- 9 dkg fokhagymás-fűszeres feta sajt
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál kapor
- 2 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 nagy tojás
- 1 teáskanál citromhéj
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt 205 fokra előmelegítjük. Egy sütőlapot vagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. Az aprított spenótot egy nagy tálba tesszük, és kézzel szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fetát, az újhagymát, a kaprot, a parmezán sajtot, a citromhéjat, fél teáskanál sót és kevés feketeborsot, és jól összekeverjük. A munkafelületet és a kezünket enyhén belisztezzük, és kinyújtjuk a leveles tésztát, majd téglalap alakúra vágjuk. A rövidebb végekre helyezünk körülbelül egy kanálnyi tölteléket, és feltekerjük a tésztát, ezután a sütőlapra tesszük egyesével, egymástól 2,5 cm távolságra. A tésztákat megkenjük a felvert tojással, és 12 percig sütjük, ennyi idő alatt felpuffadnak és szépen megsülnek. A tepsiben hagyjuk kihűlni, ezután tesszük a tálra.