Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótos burgonyakorongok

A spenótos burgonyakorong nem csak finom, hanem laktatós is, pillanatok alatt elkészül. Sőt! Akár előző nap is „begyúrhatjuk”, és akkor már csak ki kell sütni. Vendégvárónak, vacsorára, a húsimádóknak akár köretként is tökéletes étel.

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 10 dkg vékonyra szelt sonkakockák
  • 15 dkg friss spenót
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál vaj
  • só, bors, szerecsendió

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretesszük kihűlni. Ha már langyos, meghámozzuk és lereszeljük. A reszelt burgonyát összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, és az apróra szelt petrezselyemmel és spenóttal, a felkockázott sonkával, liszttel, tojássárgájával. Ezután ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A kész masszából egyforma golyókat formázunk, amiket egyesével egy deszkán lelapítunk, így kapjuk a korongformákat. Végül vajban a korongok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, ezután zsírpapírra tesszük, ami felszívja a felesleges zsiradékot. Köretként is kínálhatjuk, de akár fokhagymás-kapros tejfölbe mártogatva is nagyon finom és laktatós.