A spenótos burgonyakorong nem csak finom, hanem laktatós is, pillanatok alatt elkészül. Sőt! Akár előző nap is „begyúrhatjuk”, és akkor már csak ki kell sütni. Vendégvárónak, vacsorára, a húsimádóknak akár köretként is tökéletes étel.

Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál petrezselyem
- 10 dkg vékonyra szelt sonkakockák
- 15 dkg friss spenót
- 10 dkg liszt
- 1 tojássárgája
- 2 evőkanál vaj
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd félretesszük kihűlni. Ha már langyos, meghámozzuk és lereszeljük. A reszelt burgonyát összekeverjük az apróra vágott vöröshagymával, és az apróra szelt petrezselyemmel és spenóttal, a felkockázott sonkával, liszttel, tojássárgájával. Ezután ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. A kész masszából egyforma golyókat formázunk, amiket egyesével egy deszkán lelapítunk, így kapjuk a korongformákat. Végül vajban a korongok mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, ezután zsírpapírra tesszük, ami felszívja a felesleges zsiradékot. Köretként is kínálhatjuk, de akár fokhagymás-kapros tejfölbe mártogatva is nagyon finom és laktatós.