Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenótkrémmel töltött palacsinta

Talán nem túlzás azt mondani, hogy a palacsinta a legnépszerűbb retro desszert hazánkban. A túrós, lekváros, kakaós változata biztos. De sós ízesítésben is kiváló étel, például a spenót remek tölteléke lehet. Egy kis sajtmártással pedig még nagyobb ízélményben részesülünk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg spenót
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 4 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors, ízlés szerint
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A sajtmártáshoz:

  • 15 dkg gomolyasajt
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só és bors
  • ízlés szerint

Elkészítés:

Forró, sós vízben megfőzzük a spenótot, majd leszűrjük és kihűtjük. A tojásokkal, a liszttel, a tej felével, a fokhagymával botmixer segítségével krémesítjük. Megsózzuk, majd borsot darálunk rá. A maradék tejjel sűrű palacsintatésztát keverünk, majd palacsintasütőben négy palacsintát sütünk. Mindegyik közepére egy-egy evőkanálnyi spenótkrémet teszünk, majd a tésztát feltekerjük. A sajtmártás készítésekor megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a villával tört gomolyát. Amikor a sajt megolvadt, hozzáadjuk a lisztet, kevergetve összedolgozzuk, végül enyhén megpirítjuk. Beleöntjük a tejet és a bort, majd összeforraljuk. Végül ízesítjük: borsot darálunk rá, szükség esetén sózzuk. A sajtmártással leöntött palacsintákat néhány percig tűzálló tálban forróra hevítjük, majd melegen tálaljuk. A sajtmártás nélkül is elkészíthető, simán csak megtöltve. Úgy is nagyon finom, és kalóriaszegényebb.