Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spenót-krémleves

A spenót az egyik olyan “zöld étel”, amit a gyerekek azonnal visszautasítanak. Sokan még felnőtt korukban sem barátkoznak meg ezzel a zöldséggel. Annyira egészséges, hogy érdemes vele “próbálkozni”, például krémleves formájában, ami a megfelelő fűszerekkel, ízesítéssel igen finom eledel.

Hozzávalók:

  • 50 dkg spenót
  • 1 ek vaj
  • 0,5 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 75 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • pirított dió a tálaláshoz

Elkészítés:

A spenótot megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd durvára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és pirított dióval tálaljuk.