A spenót az egyik olyan “zöld étel”, amit a gyerekek azonnal visszautasítanak. Sokan még felnőtt korukban sem barátkoznak meg ezzel a zöldséggel. Annyira egészséges, hogy érdemes vele “próbálkozni”, például krémleves formájában, ami a megfelelő fűszerekkel, ízesítéssel igen finom eledel.

Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 1 ek vaj
- 0,5 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml zöldség alaplé
- 75 ml habtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint
- pirított dió a tálaláshoz
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd durvára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és pirított dióval tálaljuk.