Az egytálételek előnye, csupán egy lábas is elég hozzá. A spárgás csirkeragut most keleti ízvilágban hoztuk össze, nem csak az ázsiai konyha kedvelőinek.

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 4 evőkanál édes-csípős chili szósz
- 1/2 evőkanál kínai ötfűszer-keverék
- 40 dkg zöld spárga
- 3 evőkanál napraforgóolaj vagy repceolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál édes-savanyú chili szósz
- friss koriander
Elkészítés:
A megmosott, leszárított csirkemell filét kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A páchoz az édes-csípős chili szószt egy tálban összekeverjük az ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húsdarabokat, és állni hagyjuk 10 percig.
Közben a megmosott spárgát a sípok alsó harmadán meghámozzuk, és a fás alsó végek eltávolítása után ferdén kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Wokban vagy serpenyőben felhevítünk 1 és 1/2 ek olajat, és rádobjuk a bepácolt húsdarabokat. Erős tűzön körbepirítjuk 5 perc alatt, majd megsózzuk és közepes tűzön, időnként átforgatva tovább sütjük kb. 7 percig. Ezután kivesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot a maradék olajjal együtt felhevítjük, és közepes tűzön sütjük rajta a spárgát kb. 4 percig. Megszórjuk a szezámaggal, kissé megpirítjuk, majd az édes-savanyú szósszal és némi sóval ízesítjük. Végül összemelegítjük a húsdarabokkal, és lecsipkedett korianderlevelekkel díszítve tálaljuk.