Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spanyolország Churrosa

Míg nekünk a képviselő fánk, addig a spanyoloknak a Churrosa készül égetett tésztából. Egyben azonban hasonlónak, mindkettő óriási népszerűségnek örvend.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 1,5 teáskanál só
  • 3 egész tojás
  • 3,7 dl víz

A sütéshez:

  • olaj

A forgatáshoz:

  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor

A csokiöntethez:

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 5 dl tej
  • 12 dkg csokoládé
  • 3 ek barna cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tésztához egy edényben felforraljuk a vizet a vajjal és a sóval, majd egy gyors mozdulattal hozzátesszük a lisztet, és határozott mozdulatokkal folyamatosan keverjük nagyjából 2 percig. A tészta elválik az edény falától, és lehúzzuk a tűzről, néha megkeverve hagyjuk 2 percig hűlni. Ekkor egyesével beleütjük a tojásokat. A képviselőfánkéhoz hasonló lány égetett tésztát kapunk. A tésztát egy csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük. Egy serpenyőben bőven teszünk olajat, 170 fokra felforrósítjuk, és a tésztákból 10-12 centi hosszú rudakat nyomunk az olajba. Szép aranybarnára sütjük a churrosokat, amiket a cukorral elkevert fahéjba forgatunk. Közben az öntethez 125 ml hideg tejben elkeverjük a keményítőt. A maradék tejet egy edényben alacsony lángon melegítjük, és felolvasztjuk benne az összedarabolt csokoládét. Hozzáadjuk a keményítős tejet, ízesítjük a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval, majd közepes lángon további 15 percig főzzük. Amikor besűrűsödött, elkészült. A churrost az öntettel tálaljuk.