A sajttorta az egész világon óriási népszerűségnek örvend. Megszámlálhatatlan variációban elkészíthető. Az egyik nagy kedvenc a sóskaramellás verziója. Mutatjuk a tökéletes receptet. Nem kell megijedni, pofon egyszerű.

Hozzávalók:
- 250 g sós perec
- 120 g vaj
- 120 g cukor
A krémhez:
- 500 g mascarpone
- 250 g tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 150 g cukor
- 3 darab tojás
A sós karamellhez:
- 100 g kristálycukor
- 70 g habtejszín
- 50 g vaj
- só
Elkészítés:
A sós perecet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukorral, majd a 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, és 150 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Amíg a tortaalap sül, összeállítjuk a sajtkrémréteget. Minden hozzávalót kimérünk egy tálba, majd robotgéppel összekeverjük. A krémet óvatosan a kihűlt kekszrétegre öntjük, majd 150 fokos, vízgőzös sütőben 45-55 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap elkészítjük a sóskaramell-szószt. A sós karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a sót és a meleg habtejszínt. Alacsony lángon tovább főzzük egy pár percig, majd langyosra hűtjük, és a torta tetejére kenjük. Végül sós pereccel és karamellával dekoráljuk a szélét.