Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sóskaramellás sajttorta

A sajttorta az egész világon óriási népszerűségnek örvend. Megszámlálhatatlan variációban elkészíthető. Az egyik nagy kedvenc a sóskaramellás verziója. Mutatjuk a tökéletes receptet. Nem kell megijedni, pofon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 250 g sós perec
  • 120 g vaj
  • 120 g cukor

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 250 g tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 150 g cukor
  • 3 darab tojás

A sós karamellhez:

  • 100 g kristálycukor
  • 70 g habtejszín
  • 50 g vaj

Elkészítés:

A sós perecet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukorral, majd a 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, és 150 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Amíg a tortaalap sül, összeállítjuk a sajtkrémréteget. Minden hozzávalót kimérünk egy tálba, majd robotgéppel összekeverjük. A krémet óvatosan a kihűlt kekszrétegre öntjük, majd 150 fokos, vízgőzös sütőben 45-55 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap elkészítjük a sóskaramell-szószt. A sós karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat, a sót és a meleg habtejszínt. Alacsony lángon tovább főzzük egy pár percig, majd langyosra hűtjük, és a torta tetejére kenjük. Végül sós pereccel és karamellával dekoráljuk a szélét.