Egy kis rafinériával könnyen varázsolhatunk fenséges ételt a csirkemellből. Sörtésztába “bugyoláltuk”, amitől meglehetősen mutatósabb és finomabb lesz, mintha natúran lenne megsütve. Ez az étel ékes bizonyíték arra, hogy a lilakáposzta nem csak a kacsához és a sertéshez illik…

Hozzávalók:
- 4-6 szelet csirkemell
- 2 tojás
- 1 pohár sör
- 400 g liszt
- 1/2 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál pirospaprika
- só, bors
- olaj a sütéshez
A káposztához:
- 1 közepes fej vöröskáposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek mangalica zsír
- 5 dkg porcukor
- köménymag ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 ek ecet (ízlés szerint)
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
Egy tálba öntjük a sört, a felvert tojásokat, és öntsük hozzá az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el a hozzávalókat. Öblítsük le a filéket, ha kell kicsit klopfoljuk ki, és vágjuk kisebb darabokra. Megszórjuk sóval, borssal, paprikával és a szerecsendióval. Forgassuk meg a tésztában a filéket, és forró olajban kisütjük őket. A káposztát legyaluljuk, és lesózzuk. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és karamellizáljuk. Pici ecettel felöntjük, és rátesszük a káposztát. Pici vizet öntünk alá, megszórjuk pár szem köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már kellően megpuhult, akkor beleöntjük a vörösbort, és még 5 percig főzzük, ekkor már fedő nélkül. Ha kell még, ízlés szerint ecetet, cukrot is lehet ilyenkor adni hozzá, ki, hogy szereti.