Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sörtésztában sült csirkemell párolt lilakáposztával

Egy kis rafinériával könnyen varázsolhatunk fenséges ételt a csirkemellből. Sörtésztába “bugyoláltuk”, amitől meglehetősen mutatósabb és finomabb lesz, mintha natúran lenne megsütve. Ez az étel ékes bizonyíték arra, hogy a lilakáposzta nem csak a kacsához és a sertéshez illik…

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet csirkemell
  • 2 tojás
  • 1 pohár sör
  • 400 g liszt
  • 1/2 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

A káposztához:

  • 1 közepes fej vöröskáposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek mangalica zsír
  • 5 dkg porcukor
  • köménymag ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 ek ecet (ízlés szerint)
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a sört, a felvert tojásokat, és öntsük hozzá az átszitált lisztet. Alaposan keverjük el a hozzávalókat. Öblítsük le a filéket, ha kell kicsit klopfoljuk ki, és vágjuk kisebb darabokra. Megszórjuk sóval, borssal, paprikával és a szerecsendióval. Forgassuk meg a tésztában a filéket, és forró olajban kisütjük őket. A káposztát legyaluljuk, és lesózzuk. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és karamellizáljuk. Pici ecettel felöntjük, és rátesszük a káposztát. Pici vizet öntünk alá, megszórjuk pár szem köménymaggal, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor már kellően megpuhult, akkor beleöntjük a vörösbort, és még 5 percig főzzük, ekkor már fedő nélkül. Ha kell még, ízlés szerint ecetet, cukrot is lehet ilyenkor adni hozzá, ki, hogy szereti.