A hajtovány egy légiesen könnyű, sós és tartalmas finomság, amely számos változatban elkészíthető és ízlés szerint variálható. A legnépszerűbb azonban a sonkás-kukoricás változata, ami még egy kis lilahagymával van megbolondítva.

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
A töltelékhez:
- 30 dkg sonka
- 2 lilahagyma
- 2 konzerv kukorica
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- ízlés szerint kockázott bacon
A tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.