Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sonkás-kukoricás hajtovány

A hajtovány egy légiesen könnyű, sós és tartalmas finomság, amely számos változatban elkészíthető és ízlés szerint variálható. A legnépszerűbb azonban a sonkás-kukoricás változata, ami még egy kis lilahagymával van megbolondítva.

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 csapott evőkanál só
  • 2 dl étolaj

A töltelékhez:

  • 30 dkg sonka
  • 2 lilahagyma
  • 2 konzerv kukorica
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • ízlés szerint kockázott bacon

A tetejére:

  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta hozzávalóival. 1 órát kelesztjük. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a fokhagymás tejföl felével, rászórjuk a sonka, bacon, hagyma, kukorica, sajt felét, és feltekerjük, mint a bejglit. Háromszögekre elvagdossuk, majd a tetejét megkenjük tojásos tejföllel. A másik tésztát ugyanúgy betöltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük, sütőpapírral kibélelt tepsiben.