Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sharlotka, a klasszikus orosz almatorta Ágitól

A sharlotkát, a klasszikus orosz almatortát nagyon gyorsan elkészítheted, nincs szükség különleges hozzávalókra. Amilyen egyszerű, olyan finom. Másnap is tökéletes lesz, nem szárad ki.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő:  50 perc 180 fokon
Nehézség: egyszerű

Hozzávalók 10 szelethez:

  • 8 kisebb darab alma (kb. 800 gramm)
  • 3 darab tojás
  • 10 dkg cukor (melaszos nádcukorral finomabb)
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 2 kk sütőpor
  • 1 ek vaj az edény kikenéséhez
  • 2 ek citromlé (hogy ne barnuljon be az alma)
  • 1-2 tk juharszirup (elhagyható, de nem érdemes kihagyni)
  • 2 tk fahéj
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokon. Az almákat meghámozzuk, majd kis kockákra aprítjuk. Lecsepegtetjük a citromlével, elkeverjük. Egy tálban habosra keverjük a tojást a cukrokkal, kis adagokban hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, összedolgozzuk. Az alma kockákat a tésztához keverjük. (Még finomabb, ha egy almát lereszelünk és belekeverjük a tésztába). Egy kerek formát kivajazunk, majd beletöltjük a tésztát. A sütőbe tesszük és körülbelül 50 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk, de 1 gombóc vanília fagyival kísérve mennyei!