Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Sajttal és sonkával töltött palacsinta

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt
2 tojás
3 dl tej
1,5-2 dl szénsavas ásványvíz
10 dkg olvasztott margarin
1 mokkáskanál só
margarin a serpenyő és a tepsi megkenéséhez

A töltelékhez:

25 dkg sonka apróra vágva
2 kis doboz tejföl
15 dkg reszelt sajt
őrölt fehérbors
reszelt szerecsendió
csipet őrölt kömény
szükség szerint kevés só

Elkészítés:

A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, beleütünk két tojást, hozzáöntjük a tej felét, és haberővel elkeverjük.
Közben apránként hozzáadjuk a többi folyadékot, a legvégén pedig az olvasztott margarint. Sima, könnyen keverhető tésztát kell kapnunk, amit minimum fél órára a hűtőbe pihentetünk.
Addig a töltelékhez a tejfölt összekeverjük a hússal, a sajt kétharmad részével és a fűszerekkel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük, és tetszés szerint hajtogatjuk. Feltekerhetjük, de négyben is hajthatjuk. Melegen tálaljuk.