A rántott cukkinin túl is van élet. Ezt azért mondjuk, mert általában mindenkinek a panírozott változata jut eszébe róla. Remek alapanyag, amit számtalan módon el lehet készíteni, például piteként, vagy akár nevezhetnénk tortának is.

Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- 7 közepes tojás
- 8 dkg tönkölyliszt vagy hajdina
- fél póréhagyma
- 20 dkg cottage cheese
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 tksó
- 1/4 tk őrölt bors
Elkészítés:
Konyhai törlőkendő segítségével nyomkodjuk ki az apróra darabolt (lehet reszelni is) cukkiniből a vizet, amennyire csak lehet. Egy tálban keverjük össze a tojással, a fűszerekkel, a sóval, a zúzott fokhagymagerezdekkel, az apróra vágott póréhagymával és cottage cheese-zel a leve nélkül. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába vagy szilikonba (kb. 25 cm átmérőjű). Végül süssük a cukkinitortát 45 percig 200 fokon, aranysárgára.