Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos-sonkás rakott rizs

Kelkáposzta, karfiol, cukkini, padlizsán és még sorolhatnánk, mennyi alapanyagunkból szoktunk rakott ételt készíteni. De rizsből próbáltátok már? Legalább annyira finom, mégis teljesen más. Érdemes kipróbálni, mert az elfoglalt hétköznapokon mindig jól jön egy fél óra alatt összedobható finomság.

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizs
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • friss petrezselyemzöld
  • 25 dkg sonka
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • só, bors, friss kakukkfű
  • olaj

Elkészítés:

A rizst fűszeres vízben megfőzzük. A petrezselymet felvagdossuk és hozzákeverjük, majd kiolajozott, hőálló edénybe tesszük. Rákenjük a tejfölt és a felaprított sonkát ráhalmozzuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, kakukkfűvel és 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.