Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos rakott zeller

Számos zöldségből szoktunk rakott ételt készíteni, a zellerről viszont gyakran elfeledkezünk. És ez egy jó példája annak, hús nélkül is lehet tartalmas, finom kaját készíteni.

Hozzávalók:

  • 3 közepes zeller
  • 4 közepes burgonya
  • 175 g tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • só ízlés szerint

Elkészítés:

Meghámozzuk a zellereket, és negyedre vágjuk nagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába. A burgonyákat meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy tepsiben szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket. Egy sor zeller, egy sor burgonya. Minden réteget megsózunk. Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.