Számos zöldségből szoktunk rakott ételt készíteni, a zellerről viszont gyakran elfeledkezünk. És ez egy jó példája annak, hús nélkül is lehet tartalmas, finom kaját készíteni.
Hozzávalók:
- 3 közepes zeller
- 4 közepes burgonya
- 175 g tejföl
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Meghámozzuk a zellereket, és negyedre vágjuk nagyjából 1 cm vastagságra, és puhára pároljuk. Lehet főzni is, de úgy több vizet szív magába. A burgonyákat meghámozzuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy tepsiben szépen, sorban elkezdjük pakolni a rétegeket. Egy sor zeller, egy sor burgonya. Minden réteget megsózunk. Ha ez megvan, akkor jól megkenjük a tetejét tejföllel, és megszórjuk reszelt sajttal. Sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt megbarnul a tetején.