A legnagyobb népszerűségnek azok az ételek örvendenek, melyek pillanatok alatt elkészíthetőek. Most is egy ilyet hoztunk, ha már unjuk a hagyományos fasírtot. Még olaj sem kell, összekavarás, fomázás után mehet is a sütőbe.

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús
- 20 dkg sajt + 10 dkg cheddar a tetejére
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, aprított vöröshagymával és zúzott fokhagymával. Összegyúrjuk és megszórjuk annyi zsemlemorzsával, hogy összeálljon. Kisebb golyókat formázunk belőle, és mindegyik közepébe nyomunk egy darabka sajtot. A gombócokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk reszelt cheddar sajttal. Forró sütőbe tesszük, és 180 fokon körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.