Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Sajtos cukkinigolyók

Hogy mire jó a cukkini? Például cukkinigolyókra. Ha úgy vesszük, ez is rántva készül, csak egy kis sajt került a közepére, amitől különlegesebb mint egy egyszerű „fasírt”.

Hozzávalók:

A golyókhoz:

  • 1 közepes cukkini (reszelve mérve kb. 60 dkg)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csipet bors
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • 1 nagyobb tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 ek zsemlemorzsa

A panírozáshoz:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 nagyobb tojás
  • 5 ek zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 6 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon. Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojást kicsit felverjük, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. A golyókat óvatosan a fenti sorrendben bepanírozzuk, mint a rántott húst. Bő olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a golyókat, és közepes lángon világos barnára pirítjuk. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.