Kevés elegánsabb ételt lehet mondani a rókagomba krémlevesnél. Ez az isteni gomba rendkívül jó ízű. Olyannyira, hogy – így karácsony közeledtével – próbafőzést is csinálhatsz, hogy meggyőződj róla, tökéletes választás lesz az ünnepi menübe.

Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek vaj
- 40 dkg rókagomba
- 5 dl csirke alaplé
- 1 dl tejszín
- 2 ág friss kakukkfű
- 3-4 ek száraz bor
- fél tk citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olvasztott vajon. A megpucolt rókagombát hozzáadjuk a megpárolt hagymához – néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez -, néhány percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd a levest egy mixerben lepürésítjük egy evőkanál vajjal együtt. Ezután beletesszük a kakukkfüvet és hagyjuk állni 5-7 percig, majd kivesszük belőle, és sóval, borssal, kevés citromlével és a borral ízesítjük.