Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rókagomba krémleves

Kevés elegánsabb ételt lehet mondani a rókagomba krémlevesnél. Ez az isteni gomba rendkívül jó ízű. Olyannyira, hogy – így karácsony közeledtével – próbafőzést is csinálhatsz, hogy meggyőződj róla, tökéletes választás lesz az ünnepi menübe.

Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj
  • 40 dkg rókagomba
  • 5 dl csirke alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 3-4 ek száraz bor
  • fél tk citromlé
  • bors

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd üvegesre pároljuk az olvasztott vajon. A megpucolt rókagombát hozzáadjuk a megpárolt hagymához – néhány szemet tegyünk félre a díszítéshez -, néhány percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével és 10-15 percig főzzük. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, majd a levest egy mixerben lepürésítjük egy evőkanál vajjal együtt. Ezután beletesszük a kakukkfüvet és hagyjuk állni 5-7 percig, majd kivesszük belőle, és sóval, borssal, kevés citromlével és a borral ízesítjük.