Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rizses nyúl zöldséggel

Nyúl húst manapság már minden nagyobb üzletben kaphatunk. Vidéken rendszeresen fogyasztják, mégis sokan kerülik ezt az alapanyagot. Sokan azt sem tudják, hogy a legkevesebb zsírt tartalmazó húsról beszélünk. Egy ízletes, zöldséges rizses receptben mutatjuk meg nagyszerűségét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúlhús
  • 25 dkg nyúl máj (ha nincs, csirke is jó)
  • 20 dkg gomba
  • 15 dkg szalonna
  • 2-2 paprika, paradicsom
  • 2 szál sárgarépa
  • 20 dkg rizs
  • bors
  • kakukkfü
  • rormaring

Elkészítés:

A nyúlhúst felkockázzunk, kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval és borssal befűszerezzük, és 1 órán át pácoljuk. Kevés olajon vagy zsíron elősütjük a nyulat. Kivesszük, és a visszamaradt zsiradékba megsütjük a szalonnát. Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, megsütjük. Mehet bele paprika, paradicsom, és a kockára vágott sárgarépa. Jól átpirítjuk, és beletesszük az elősütött nyulat. Vizet öntünk alá, és fél órát pároljuk. beletesszük a májat, gombát, és a rizst, majd felöntjük vízzel. Addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.