Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ricottás torta barackkal

A ricotta olyan jó alapanyag, hogy nem csak sós ételekbe, hanem gyakran desszertekbe is használják. Mi is így tettünk, egy mutatós barackos tortában kapott főszerepet. Könnyű, nyári édesség.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg vaj

A túróhabhoz:

  • 50 dkg ricotta
  • 30 dkg sovány túró
  • 3 dl habtejszín
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag zselatinfix
  • 1 bio citrom
  • 30 dkg őszibarack konzerv kockára vágva

A díszítéshez:

  • 1 csapott ek porcukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral és vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát kettévesszük, a felét letakarjuk, másik felét liszten kb. 4-5 mm-es vastagságúra kör alakban kinyújtjuk, és egy 26 cm-es kivajazott tortaforma aljába tesszük. Villával megszurkáljuk, 15o fokon kb. 12 percig sütjük. Ha kész, még melegen vágjuk fel 12 szeletre, mert később már törik. Ez lesz később a torta teteje. A másik fél tésztaadagot is nyújtsuk, süssük, de azt már ne vágjuk fel, mert az lesz a torta alapja. A túróhabhoz a ricottát a túróval, cukorral vagy édesítővel, vaníliával, citrom levével és héjával keverjük jó krémesre. A zselatint beáztatjuk kb. 12o ml vízben. Ha megduzzadt, meglangyosítjuk, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez. A tejszínt verjük habbá, és két részletben, hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez. Végül összeállítjuk, az egyik tésztát visszarakjuk a tortaformába, ráöntjük a túrókrémet, majd ráhelyezzük a felszeletelt tésztadarabokat is. Hűtőben hagyjuk állni néhány órát, és porcukorral megszórva tálaljuk.