Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rántott hekk diós bundában zöldséges rizzsel

Hozzávalók:

A halhoz:

0,5 kg tisztított heck

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

1 fél citromból nyert citromlé

3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A panírozáshoz:

5 dkg finomliszt

1 szelet friss kenyér

1 marék dió

1 tojás

1 csipet só

1 ek

tejföl

A körethez:

20 dkg rizs

10-10 dkg sárgarépa és zöldborsó

Elkészítés:

A halat sózzuk, borsozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, így állni hagyjuk 20-30 percet a hűtőben.

A kenyeret és a diót késes aprítóban finomra daráljuk.

A tojást felverjük a tejföllel és egy csipet sóval. A halat lisztbe, tejfölös tojásba, diós morzsába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.

Konyhai törlőre szedve leitatjuk az olajat.

A rizst megmossuk, kevés zsiradékon átpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felöntjük. Sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított sárgarépát és a zöldborsót, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldséges rizzsel, vagy salátával, de más tetszőleges körettel is fogyaszthatjuk.