Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Rákpogácsa

Ha a pogácsára gondolunk, nem éppen a rákhús jut eszünkbe. Ez a fasírtra emlékeztető előétel könnyű, ízletes és pofon egyszerű elkészíteni, de sokkal lazább, mint a magyaros fasírt. A rák kiváló alapanyaga mindennek, így ennek az isteni “pogácsának” is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darabos tengeri rákhús
  • 10 dkg friss kenyérmorzsa
  • 5 dkg újhagyma, felkarikázva
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • fél kiskanál szárított tárkony
  • negyed kiskanál szárított pirospaprikacső
  • 1 nagy tojás, felverve
  • olaj, a sütéshez

Elkészítés:

A rákhúst, a kenyérmorzsát, a hagymát, a mustárt, a tárkonyt, a kézzel összemorzsolt paprikát és a tojást összekeverjük. Majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és amikor forró, a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint megsózzuk. Forrón kínáljuk.