Ha a pogácsára gondolunk, nem éppen a rákhús jut eszünkbe. Ez a fasírtra emlékeztető előétel könnyű, ízletes és pofon egyszerű elkészíteni, de sokkal lazább, mint a magyaros fasírt. A rák kiváló alapanyaga mindennek, így ennek az isteni “pogácsának” is.

Hozzávalók:
- 20 dkg darabos tengeri rákhús
- 10 dkg friss kenyérmorzsa
- 5 dkg újhagyma, felkarikázva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- fél kiskanál szárított tárkony
- negyed kiskanál szárított pirospaprikacső
- 1 nagy tojás, felverve
- olaj, a sütéshez
Elkészítés:
A rákhúst, a kenyérmorzsát, a hagymát, a mustárt, a tárkonyt, a kézzel összemorzsolt paprikát és a tojást összekeverjük. Majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és amikor forró, a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint megsózzuk. Forrón kínáljuk.