A rakott ételek igen megkönnyítik a hétköznapokat. Fehér káposztából ritkán készítjük, pedig kiváló alapanyag, főleg, ha felturbózzuk egy kis hússal.

Hozzávalók:
- 1 fej káposzta
- kb. 5 dl paradicsom ivólé
- 2-3 fej vöröshagyma
- só, bors, köménymag
- 4-5 egész csirkecomb vagy 4-5 szelet vékony szelet karaj
- 4-5 paradicsom:
Elkészítés:
A káposztát félbevágjuk, torzsáját kiszedjük. Éles késsel körülbelül 3 mm vastagra felszeleteljük. A hagymát felaprítjuk. A káposztát és a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a hámozott paradicsomot. Tovább kevergetjük, majd a fűszerekkel ízesítjük. Közben a kettévágott húsokat hirtelen megpirítjuk úgy, hogy kicsit piros színe legyen. Egy mély tepsiben alulra tesszük a káposztát, majd a húst, ezután ismét a káposztát rakjuk, felöntjük a paradicsom lével, és betoljuk az előmelegített, 180 fokos sütőbe. Amikor kész, szeletelve tálaljuk!