Ha nincs mérleged, netán nem szereted a sütemények alapanyagait méricskélni, akkor ez a desszert éppen neked való. Kétségtelen, hogy megkönnyíti a háziasszony életét ez az elkészítési mód, azonban legalább annyira finom süti, mint bármelyik gyümölcsös verzió.

Hozzávalók:
- Kb. 80 dkg magozott szilva (fahéjas cukorral megszórhatjuk)
- Mindent kefires pohárral mérünk:
- 4 egész tojás
- 2 pohár kefir
- 2 pohár cukor
- 4 pohár finom liszt
- 1 pohár étolaj
- 1 púpos teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- reszelt citrom héja ízlés szerint
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal kissé kihabosítjuk, utána hozzátesszük a kefirt, olajat, majd a sütőporral és sóval elkevert lisztet, végül a reszelt citrom héjat és simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és a tetejére sorakoztatjuk a félbevágott, magozott szilvaszemeket. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Porcukorral vagy anélkül tálaljuk!