Minden háziasszonynál előnyt jelent, ha egy torta gyorsan elkészíthető. A pisztáciás Chiffon nevű sütemény is ilyen. Nem kell töltögetni, aminek köszönhetően akár hétköznap is összedobható. Főleg, hogy nem igényel túl sok alapanyagot…

Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 tojásfehérje
- 3 ek liszt
- 3 ek porcukor
- 1 kiskanál keményítő
- 3 ek szőlőmagolaj
- 3 ek víz
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 dkg darált pisztácia
- 1 kiskanál vaníliás cukor
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citrom leve
- 5 dkg darabolt pisztácia
Elkészítés:
A 2 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olajat, jól elkeverjük majd a vizet, és szép lassan hozzászórjuk a sütőporral és pisztáciával, keményítővel elkevert lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjék felét hozzákeverjük először lazán a tésztához, majd a másik felét is, de óvatosan minél kevésbé törjön össze a hab. A tortaformának csak az alját kenjük ki vékonyan olajjal és szórjuk meg vékonyan liszttel. (A fölösleget ütögessük ki) 160-165 fokon 30 percig süssük. Miután kivettük a sütőből (a széle hozzá kell, hogy süljön a formához) 3 pohárból állványt készítve (a tortaforma szélét kell megtartaniuk), a tortát fejjel lefelé ráillesztve hagyjuk hűlni. Ha teljesen kihűlt késsel körbevágjuk, hogy elválasszuk a tortaformától és jó éles késsel szeleteljük. Végül a porcukrot jól felhabosítjuk a citromlével, majd megkenjük a kihűlt torta tetejét, megszórjuk a darabolt pisztáciával, és szeletelve tálaljuk.