Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pikáns pite cukkinivel

Míg télen alaposan a pénztárcánkba kell nyúlni, ha cukkinit akarunk enni, ilyenkor már fillérekért megvásárolható. Sokan rántani szokták, pedig rengeteg étel fő alapanyaga lehet. Ilyen a pités cukkini is, ami egy tartalmas és isteni, pikáns fűszerezésű tésztaétel.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg sertészsír
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 késhegynyi só

A töltelékhez:

  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • ½ piros húsos paprika
  • 1 hagyma
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 20 dkg tejföl
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • cherry paradicsom
  • csípős paprika
  • csombor
  • édes fűszerpaprika
  • fokhagymapor
  • olívaolaj

Elkészítés:

A lisztből, a tojásból és a sóból tésztát gyúrunk. 1 órára hűtőbe tesszük. Majd kibélelünk vele egy kerek formát és megszurkáljuk. 10 percig sütjük előmelegített sütőben. A hagymát szeletekre vágva megpároljuk egy kicsit a sonkával. A vékonyra szeletelt padlizsánt és cukkinit is puhára pároljuk ezekkel együtt. Ha kihűlt, összekeverjük az apró kockára vágott piros paprikával. A tejfölt kikeverjük a felvert tojással és a zöldségekre öntjük, hozzáadjuk a sajtot is, a csombort és a csípős karikákat. Megfűszerezzük sóval, paprikával és fokhagymaporral. A pitelapra töltjük, dekoráljuk koktél paradicsomokkal és közepes tűzön 30 percig tovább sütjük.