A magyar konyhára nem jellemző, hogy a sós és az édes ízt egy ételben mutatjuk meg, pláne, ha hús az alapanyag. Pedig mint ahogy más országokból megszokhattuk, igen jól működnek együtt. Ezt bizonyítja a diós-barackos csirkecomb is, amit a pikáns fűszerezése tesz egységessé.
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál ananász lé
- 4 evőkanál reszelt gyömbér
- 10 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál cayenne bors
- 6 gerezd fokhagyma
- 15 dkg asztalt sárgabarack
- 10 dkg dió
Elkészítés:
A húst megmossuk és szárazra töröljük. A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd ebbe alaposan beleforgatjuk a combokat, és hagyjuk a hűtőben érlelődni. Közben a diót nagyobb darabokra törjük. Egy nagy serpenyőben hirtelen megpirítjuk a combok minden oldalát, majd egy sütő edényben sorakoztatjuk egymás mellé. Ráöntjük a pácot és megszórjuk a dióval. Fólia alatt, 180 fokos sütőben majdnem készre sütjük. Ezután levesszük a fóliát, rászórjuk az asztalt barackot, visszatoljuk még negyed órára a sütőbe. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel, köretként pedig bármit adhatunk hozzá.