Ismét a retro ételek világába kalauzolunk el benneteket. Régen nagy népszerűségnek örvendett a töltött sertésdagadó, de a mai divatos ételek között csaknem feledésbe merült. Hidegtálak fő elemének, főzelék feltétnek is tökéletesen megállja a helyét. A hentesek segítenek, ha a hús előkészítéséről van szó, már ha valaki ezért tart az elkészítésétől.

Hozzávalók:
- 1 kicsontozott sertésdagadó
- 3 szikkadt zsemle
- 2 fej hagyma
- 2 nagy csokor petrezselyemzöld
- 1 ek vaj
- 6 tojás
- 4 ek olaj
- só
- őrölt feketebors
Elkészítés:
A húst felszúrjuk, a zsemléket beáztatjuk, a hagymát kockára aprítjuk. A 4 tojást megfőzzük, majd felkockázzuk. A vajat felforrósítjuk, majd kicsit megpirítjuk benne az apróra vágott petrezselyemzöldet. Keverőtálba tesszük, majd ha kihűlt, hozzátesszük a keménytojásokat, a másik két tojást, valamint a kicsavart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, majd betöltjük a dagadóba. Lazán töltsük, hiszen dagadni fog. A végét levarrjuk, majd kiolajozott tepsibe rakjuk. Öntsünk mellé fél deci vizet és alufóliával fedjük le. 180 fokos sütőbe tesszük fél órára. Ekkor levesszük a fóliát és a saját levével locsolva készre sütjük. Mikor elkészült, deszkára tesszük, és tíz percig pihentetjük. Ekkor felszeleteljük és tálaljuk.