Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Petrezselymes töltött dagadó

Ismét a retro ételek világába kalauzolunk el benneteket. Régen nagy népszerűségnek örvendett a töltött sertésdagadó, de a mai divatos ételek között csaknem feledésbe merült. Hidegtálak fő elemének, főzelék feltétnek is tökéletesen megállja a helyét. A hentesek segítenek, ha a hús előkészítéséről van szó, már ha valaki ezért tart az elkészítésétől.

Hozzávalók:

  • 1 kicsontozott sertésdagadó
  • 3 szikkadt zsemle
  • 2 fej hagyma
  • 2 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek vaj
  • 6 tojás
  • 4 ek olaj
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

A húst felszúrjuk, a zsemléket beáztatjuk, a hagymát kockára aprítjuk. A 4 tojást megfőzzük, majd felkockázzuk. A vajat felforrósítjuk, majd kicsit megpirítjuk benne az apróra vágott petrezselyemzöldet. Keverőtálba tesszük, majd ha kihűlt, hozzátesszük a keménytojásokat, a másik két tojást, valamint a kicsavart zsemléket. Sózzuk, borsozzuk, majd betöltjük a dagadóba. Lazán töltsük, hiszen dagadni fog. A végét levarrjuk, majd kiolajozott tepsibe rakjuk. Öntsünk mellé fél deci vizet és alufóliával fedjük le. 180 fokos sütőbe tesszük fél órára. Ekkor levesszük a fóliát és a saját levével locsolva készre sütjük. Mikor elkészült, deszkára tesszük, és tíz percig pihentetjük. Ekkor felszeleteljük és tálaljuk.