Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Peche Melba – Gyümölcsös pohárdesszert

Időnként, amikor kevesebb időnk jut a főzésre és a sütésre, egyáltalán nem szégyen a könnyebbik végéről megfogni a feladatokat. Ez a remek pohárdesszert is ilyen, ha a dolgos hétköznapokon kívánja meg a család az édességet. Gyümölcsös, fagyis, kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 4 érett, de kemény őszibarack
  • 1 evőkanál citromlé
  • 35 dkg málna
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 evőkanál grand marnier likőr
  • 12 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés:

Az őszibarackokat megmossuk, előbb 2 percre forró vízbe, majd hideg vízbe dobjuk. Héjukat lehúzzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, és húsukat vékonyan felszeleteljük. Azonnal megcsepegtetjük citromlével, hogy meg ne barnuljanak. Félreteszünk a díszítéshez 12-16 szép málnaszemet, a többit áttörjük vagy összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, 3-4 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni, és belekeverjük a likőrt. Tálaláskor 4 talpas pohár vagy kehely aljára szedünk 1-1 evőkanál málnapépet, rányomunk 3-3 gombóc vaníliafagylaltot, arányosan elosztva a tetejükre helyezzük az őszibarackgerezdeket, meglocsoljuk a maradék málnaöntettel, málnaszemekkel díszítve azonnal kínáljuk.