Hozzávalók:
1 nagy cukkini
1 teáskanál só
10 dkg finomliszt
3 kisebb tojás
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 teáskanál morzsolt petrezselyem
0,5 kk fokhagymapor
6 ek napraforgó olaj
Elkészítés:
A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
A karikákat meghintjük sóval, és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöld levelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
A cukkini levét leöntjük, és a fenti sorrendben bepanírozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
2 egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
Belefektetjük a szeleteket, és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.