Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Parmezános rántott cukkini sütőben sütve

Hozzávalók:

1 nagy cukkini
1 teáskanál só
10 dkg finomliszt
3 kisebb tojás
15 dkg zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 teáskanál morzsolt petrezselyem
0,5 kk fokhagymapor
6 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit meghámozzuk, kb. 4 mm vastag szeletekre vágjuk. A magvas részt kivágjuk.
A karikákat meghintjük sóval, és hagyjuk, hogy levet eresszenek.
Addig előkészítünk három tálkát. Az elsőbe mérjük a lisztet. A másodikba ütjük a tojásokat, amit kicsit felverünk. A harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a morzsolt zöld levelet, a fokhagyma granulátumot. Jól összekeverjük.
A cukkini levét leöntjük, és a fenti sorrendben bepanírozzuk.
A sütőt előmelegítjük.
2 egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kikenjük 2-3 ek olajjal.
Belefektetjük a szeleteket, és lespricceljük kevéske olajjal. Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egy ecsettel szép vékonyan lekenhetjük a tetejüket.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel szép barnára sütjük. Petrezselymes burgonyával kínáljuk.