Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Parmezános húsgombóc paradicsommártásban

Sokan megúszósnak gondolja a húsgombócos ételt. Még ha így is van, a rengeteg fűszer, a paradicsommártás, amiben megforgatjuk, no és a parmezán mégis különlegessé teszi.

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 5 dkg nyers barna rizs
  • 3-4 dkg parmezán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál chilikrém
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A húsgombóchoz összekeverjük a darált húst a nyers rizzsel, a lereszelt parmezánnal, 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, kevés egészen apróra vágott bazsalikommal. Pihentessük egy keveset a hűtőben a masszát. Közben a paradicsomokat forrásban lévő vízbe mártjuk, lehúzzuk a héjukat, majd feldaraboljuk őket. Egy nagyobb lábosba tesszük, hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát, a hámozott, felezett vöröshagymát, a chilikrémet, az olívaolajat és a maradék aprított bazsalikomot. Összeforraljuk a mártást, miközben a paradicsomokat szétnyomkodjuk benne. Közepes méretű húsgombócokat formázunk a masszából, a szaftba tesszük őket, majd lefedve, takaréklángon készre főzzük 45-50 perc alatt.