Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paris-Brest fánkkoszorú

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:

5 dkg vaj
2 dl tej
10 dkg liszt
4 egész tojás
csipet só

A töltelékhez:

3 dl habtejszín
1 evőkanál mascarpone
3 csomag vaníliás cukor
málna ízlés szerint (más gyümölccsel is készíthető)

Elkészítés:

Az égetett tésztához a vizet és a vajat egy lábasba tesszük, felforraljuk, egy csipet sót és a lisztet hozzáadva alaposan elkeverjük, és addig keverjük folyamatosan, míg elválik az edény falától. A tűzről levesszük, és egyenként belekeverjük a 4 egész tojás.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire köröket nyomunk belőle, majd a 180 fokos sütőbe toljuk, nyitogatás nélkül kb. 20 perc alatt megsütjük, majd a sütőben hagyjuk még 5 percet, csak ezután vesszük ki, hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a jól behűtött tejszínt 1 evőkanál mascarponével közepes fokozaton elkezdjük verni, majd amikor már habosodik, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és kemény habbá verjük.
Tálalás előtt a kihűlt fánkkarikákat egy recés késsel félbevágjuk. A vaníliás tejszínt habzsákba töltjük, a tésztakarikákra nyomunk a habból, kirakjuk málnával, majd befedjük a fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.