Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos-túrós lasagne

A gombás, a padlizsános és a klasszikus lasagne-t már mindenki ismeri. De túrósan, paradicsommal eszetekbe jutott már elkészíteni? Ha nem, itt az ideje!

Hozzávalók:

  • 50 dkg lasagane tészta

A paradicsomos réteghez:

  • 50 dkg passzírozott paradicsom
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 közepes grillezett paprika

A túrós réteghez:

  • 1 kg tehéntúró
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg medvehagyma
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg sajt

A tetejére:

  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

A tésztához forraljuk fel a vizet, sózzuk, majd félig kifőzzük. A paradicsomos réteghez megpirítjuk a hagymát az olajon. Ha mást is teszünk bele, akkor a füstölt szalonna, darált hús, gomba, apróra vágott gyömbér, grillezett paprika, stb. is mehet mellé. Hozzáöntjük a passzírozott paradicsomot, és kevergetés mellett a vizet leforraljuk róla. Ezt a szószt fogjuk használni a paradicsomos rétegekhez. Lehet többet is készíteni belőle, ki mennyire vastagon szereti. A túrós réteghez a túrót, elkeverjük az aprított zöldekkel, majd belereszeljük a sajtot, és az összeállításig félretesszük. Először a jénai aljára egy kis paradicsomszószt és fölé egy réteg tésztát teszünk, de akár ki is vajazhatjuk, és tehetünk tésztát legalulra. Kinek hogy a jobb. Ezután jön a túró, majd egy újabb tésztaréteg, és így lehet felváltva túrós és paradicsomos rétegeket csinálni, amíg el nem fogy a tészta vagy a töltelék. Nem jó, ha túl vastag a szósz, 1 cm-nél ne nagyon legyen több. Lehet a rétegek tetejére sajtot reszelni, ha odavagyunk érte, de nem kötelező. Végül a tetejére reszeljük a sajtot, megszórjuk a bazsalikommal és a koktélparadicsomokkal, ezután a 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.