Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos-ricottás pite

A paradicsom és a ricotta remek párosítása egy pitében. Ez az olasz ízeket idéző töltött tészta remekül passzol a magyar konyhába is. És mivel kész tésztából készül, pillanatok alatt elkészíthető. Remek, meleg vacsora, amit még másnap is becsomagolhatunk a munkahelyünkre, és a gyerekeknek az iskolába.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 15 dkg ricotta
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 2 bő marék koktélparadicsom
  • só, bors

Elkészítés:

A tojást egy keverőtálba felütjük, villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölt, a ricottát, simára keverjük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, alaposan átkeverjük. A leveles tésztát papírostul kitekerjük, és beleegyengetjük egy piteformába. Akinek nincs, kitekerheti egy tepsire is. Majd megszurkáljuk villával, és egyenletesen megkenjük a ricottás krémmel, a széleken kb. 1 centit szabadon hagyva, majd kirakjuk a félbevágott koktélparadicsomokkal, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 20-25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk még friss petrezselyemmel, esetleg bazsalikommal.