Érdemes kihasználni a nyár adta csodálatos zöldségeket. Na, és miért ne lehetne pitében töltelékként, feltétként „használni”. A paradicsom, padlizsán, némi sajt és az isteni zöldfűszerek egyvelege nem csak a vegetáriánusok kedvence lehet.

Hozzávalók:
- 1 csomag vajas tészta
- 1 közepes méretű padlizsán
- 3-4 paradicsom
- 1 mozzarella golyó
- 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál olívaolaj
- színes bors
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a padlizsánt 1 cm-es szeletekre vágjuk. Az olaj felével megkenjük a sütőpapírt, rárakosgatjuk a padlizsánkarikákat, a maradék olajjal megkenjük a tetejüket, kissé sózzuk, és nagyjából 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. A paradicsomokat is felszeleteljük, mozzarellát kis darabokra tépkedjük. A vajas tésztát belenyomkodjuk egy piteformába, villával megszurkáljuk, majd felváltva ráhelyezzük a paradicsom és a már elősütött padlizsánszeleteket. Megszórjuk a mozzarella darabokkal, sózzuk, oregánóval, borssal fűszerezzük, meghintetjük a reszelt parmezánnal, valamint az apróra tépkedett bazsalikomlevelekkel. A 175 fokra mérsékelt sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük, azonnal tálaljuk.