Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Paradicsomos házi gnocchi

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

10 dkg burgonya
3 dkg vaj
2 felvert tojás
25 dkg liszt

A paradicsommártáshoz:

fél csokor friss, apróra vágott bazsalikom
80 dkg konzerv paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
1 szál halványító zeller
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

A tálaláshoz:

kevés parmezán
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomszósz készítéséhez nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított hagymát, az apróra vágott zellert és sárgarépát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd egészen kis tűzön 20 percig pároljuk. Kissé hűlni hagyjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, és félretesszük.
A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és áttörjük. Belekeverjük a lisztet és a vajat, végül a felvert tojásokat. A burgonyás tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két adagra osztjuk. Mindkettőből hosszú kolbászformát gyúrunk, apró darabkákra vágjuk, és minden egyes darab tetejét egy villa hátával megnyomjuk.
A gnocchikat kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és a tálalótálba, tesszük. A paradicsommártással leöntve, reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.