Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos házi gnocchi

Hozzávalók:

A gnocchihoz:

10 dkg burgonya
3 dkg vaj
2 felvert tojás
25 dkg liszt

A paradicsommártáshoz:

fél csokor friss, apróra vágott bazsalikom
80 dkg konzerv paradicsom
1 fej hagyma
1 evőkanál olaj
2 szál sárgarépa
1 szál halványító zeller
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

A tálaláshoz:

kevés parmezán
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:

A paradicsomszósz készítéséhez nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított hagymát, az apróra vágott zellert és sárgarépát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a paradicsomot, a cukrot, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd egészen kis tűzön 20 percig pároljuk. Kissé hűlni hagyjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a bazsalikomot, és félretesszük.
A burgonyát sós vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük és áttörjük. Belekeverjük a lisztet és a vajat, végül a felvert tojásokat. A burgonyás tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két adagra osztjuk. Mindkettőből hosszú kolbászformát gyúrunk, apró darabkákra vágjuk, és minden egyes darab tetejét egy villa hátával megnyomjuk.
A gnocchikat kisebb adagokban, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsepegtetjük, és a tálalótálba, tesszük. A paradicsommártással leöntve, reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.