Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Paradicsomos halleves

Nincs karácsony hal nélkül. Sok helyen a halászlé sem hiányozhat az ünnepi menüből. Most ezt az ételt egy más megközelítésből mutatjuk be, paradicsomos ízesítéssel. Újításképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

50 dkg pontyszelet
1 fej főzőhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db édeskömény
1 szem burgonya
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 tk római kömény
1 csokor petrezselyemzöld
2 babérlevél
1 l húslevesalaplé
1/2 tk sáfrány
2 ek olívaolaj

bors

Elkészítés:

Megpucoljuk és felaprítjuk a főzőhagymát és a fokhagymát. Felforrósítjuk az olajat, és megpároljuk rajta a hagymákat. Megmossuk és felcsíkozzuk az édesköményt, meghámozzuk és felkockázzuk a burgonyát, majd felaprítjuk a paprikát. Megmossuk a halat. A burgonyát átforgatjuk a hagymás olajon, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és felöntjük a húslevessel. Beletesszük a római köményt, a babérlevelet és a sáfrányt, majd felforraljuk. Húsz percen át főzzük, hozzáadjuk az édesköményt, a paprikát és a halat is. További tíz percen át főzzük, végül sóval és borssal ízesítjük.